Вийшла друком монографія «Технології продуктів оздоровчого харчування» за ред. д-ра с.-г. наук, професора М. Я. Бомби

11.07.2023 | 13:36

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій вітає авторський колектив, викладачів кафедри: д-р с.-г. наук, проф. Бомбу М. Я., канд. екон. наук, доц. Вівчарук О. М., канд. тех. наук, доц. Майкову С. В., канд. тех. наук, доц. Маслійчук О. Б., канд. геогр. наук, доц. Пандяка І. Г., канд. екон. наук, доц. Петлін І. В., канд. хім. наук, доц. Федину Л. О., ст. викл. Максимець О. Б., ст. лаб. Макогін Г. В., викладачів-співавторів інших навчальних закладів за профільним спрямуванням: канд. біол. наук, доц. Жиліщич Ю. В. (Львівський національний університет природокористуваня), канд. с. г. наук, доц. Кректуна Б. В. (Львівський національний університет природокористуваня), канд. мед. наук, доц. Лотоцьку – Дудик У. Б. (Львівський національний медичний університет імені Д. Галицького), канд. тех. наук., доц. Сливку Н. Б. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького), канд. тех. наук, доц. Сусол Н. Я. (Львівський Національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького) з виходом монографії: Технології продуктів оздоровчого харчування, видавництво ЛНУ ім. І. Франка, 338 с.

У монографії розглянуто сучасні вітчизняні та світові тенденції розвитку харчових технологій, орієнтованих на виробництво харчових продуктів оздоровчого, профілактичного, функціонального та дієтичного призначення, що значно розширює і збагачує асортимент страв з оздоровчими властивостями.
Наведено результати досліджень щодо вдосконалення технології виробництва харчових виробів завдяки доповненню їх нетрадиційними інгредієнтами функціонального спрямування.
Обґрунтовано пропозиції щодо виробництва та поліпшення якості продуктів харчування, зокрема забезпечення населення країни необхідною кількістю харчової продукції оздоровчого призначення, яка відповідає основним принципам харчування третього тисячоліття, що є запорукою збереження генофонду нації.

Для науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів, а також фахівців сфери АПК, харчової промисловості, закладів ресторанного господарства, санаторно-курортних комплексів тощо.
Колектив авторів дякує рецензентам монографії: д-ру мед. наук, проф. Кузьмінову Б. П., (Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького); д-р с.-г. наук, проф. Цісарик О. Й., (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького); д-ру тех. наук, ст. наук. співробітнику, доценту Івасів В. В., (Національний університет «Львівська політехніка») за об’єктивну, критичну, неупереджену оцінку роботи.