Тарас Завадовський – учасник проєкту “Дні європейської спадщини 2022 “

19.09.2022 | 13:28

Колектив кафедри туризму географічного факультету ЛНУ ім. І Франка вітає свого колегу Тараса Завадовського з участю у престижному проєкті «Дні європейської спадщини 2022».
Цього року проведення Днів європейської спадщини є надзвичайно важливим. Беручи участь у заходах небайдужі до свої історії українці, буквально перебуваючи під прицілом країни-агресора, що всіляким способами безглуздо намагається заперечити нашу ідентичність звертаються до власних витоків, незламного українського коріння.
«Втрачене. Збережене. Відновлене» – такою цього року є тема Днів європейської спадщини у Львові. У 2022 році, коли Європа розмірковує та осмислює контексти своєї сталої спадщини українці вимушені всіма силами оберігати власну і наполегливо працюють на усіх фронтах у цьому напрямку: від порятунку творів мистецтва з тимчасово окупованих територій – до монтування захисних конструкцій задля збереження пам’яток на вулицях міст.
У п’ятницю 9 вересня 2022 року у Гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла Т. Завадовський провів лекцію за темою « Храм як шедевр або погляд через призму сакральності, мистецтва, культури», де розповідав про життя і побут містян, таким чином роблячи акцент на різносторонніх аспектах храму як соціокультурного об’єкту. Родзинкою лекції стало те, що спікер запропонував слухачам слухати розповідь сидячи в храмі на карематах, що сприяло невимушеній доброзичливій атмосфері і заохочувало до активних комунікацій.
У суботу 10 вересня 2022 р. на пл. Ринок, поблизу входу в Ратушу, відбулася екскурсія-лекція Т. Завадовського на тему «Знищені герби або примари попередніх влад». За посередництвом талановитого екскурсовода лекція дала змогу відвідувачам поринути у різні епохи Львова і на прикладах геральдичних композицій побачити як одна влада знищувала всі маркери і символи попередніх.
У рамках проекту Тарас чудово проявив себе у ролі спікера на двох лекціях-подіях, де блискуче розкрив важливі теми і зумів зацікавити аудиторію своїм неординарним новаторським підходом до історії.