На кафедрі географії України сформовано навчальну бібліотеку картографічних матеріалів для вивчення дисциплін із просторового планування

05.12.2023 | 11:13

Важливою складовою підготовки студентів, що навчаються за освітньою програмою “Урбаністка, просторове планування і регіональний розвиток”, є здобуття навичок роботи з різноманітними інструментами просторового планування, зокрема картографічними. З цією метою на кафедрі географії України сформовано бібліотеку карт, які створюють в Україні на різних рівнях просторового планування (т. зв. “містобудівна документація”): генеральних планів населених пунктів, планів зонування, історико-архітектурних опорних планів історичних міст, схем планування територій областей, картографічних матеріалів Генеральної схеми планування території України тощо. Усього бібліотека включає майже 50 видрукованих кольорових карт формату А4–А0.

Як відомо, за умов воєнного стану доступ до частини містобудівної документації в Україні обмежено. Тому, поки що навчальна  бібліотека включає лише картографічні матеріали, які відкрито для загального доступу. Кафедра географії України планує розширювати бібліотеку, зокрема, додавши картографічні матеріали з просторового планування, що презентують різні країни світу.