Відбувся семінар із захисту індивідуальних науково-дослідницьких робіт за програмою навчальної дисципліни “Географія освіти і науки”

04.05.2023 | 09:52

2 травня 2023 року за програмою навчальної дисципліни “Географія освіти і науки” для студентів групи ГРОМ-11с спеціальності 014.07 “Середня освіта (Географія)” відбувся семінар із захисту індивідуальних науково-дослідницьких робіт (керівник – доцент кафедри економічної і соціальної географії Мирослава Влах).
З доповідями виступили студентки Юлія Якуц на тему “Освітньо-науковий комплекс Великої Британії: суспільно-географічне дослідження” та Мирослава Птиця – “Освітньо-науковий комплекс Італії: суспільно-географічне дослідження”.
У доповідях та обговоренні розкрито сутність поняття “освітньо-науковий комплекс країни”; чинники, що впливають на компонентний склад і просторову організацію освітньої і наукової сфери.
Особливе зацікавлення викликало порівняння освіти і науки України із закордонними реаліями. Зокрема, висновано про доцільність свідомого вибору студентами магістерського рівня вищої освіти, залучення студентів до дослідницьких груп; підготовку фахівців відповідно до попиту на ринку праці; можливості працевлаштування географів.
Виконання і захист студентами індивідуальних науково-дослідницьких робіт сприяє формуванню належних професійних умінь: використовувати різноманітні джерела інформації з географії освіти і науки; аналізувати інформацію та формулювати висновки; здійснювати геопросторовий аналіз розвитку освіти і науки окремих країн та України; графічно відображати статистичну інформацію; створювати картосхеми.