18 квітня 2023 року відбулося розширене засідання кафедри туризму з участю стейкхолдерів – представників Львівського комунального підприємства «Центр розвитку туризму м. Львова»

19.04.2023 | 10:19

18 квітня 2023 року відбулося розширене засідання кафедри туризму, на якому, окрім науково-педагогічного персоналу були присутні запрошені стейкхолдери, представники Львівського комунального підприємства «Центр розвитку туризму м. Львова». Зокрема, директор Віталій Кулик, а також працівник центру Євген Гулюк представили напрямки співпраці центру розвитку туризму м. Львова та кафедри туризму ЛНУ імені Івана Франка. Віталій Кулик окреслив структуру, напрямки роботи Центру, потребу у співпраці з освітнім та науковим середовищем. Євген Гулюк представив культурно-просвітницький проєкт «Львів через історію успіху його мешканців».
Тематика напрямків співпраці викликала жваву дискусію в учасників засідання. Науково-педагогічні працівники кафедри туризму висловлювали рекомендації з розширення тематики туристично-екскурсійних продуктів м. Львова, зокрема за такими напрямками: «Львів спортивний: історія, постаті, події», «Львів духовний», «Персоналії географічної науки», «Історія закладів гостинності м. Львова» тощо.
Планується розробка таких продуктів з залученням студентів та викладачів профільних дисциплін за спеціальностями 242 Туризм та рекреація, 241 Готельно-ресторанна справа. Розроблені та проєктовані Центром тематичні екскурсії будуть представлені викладачам та студентам з подальшим їхнім вдосконаленням та розширенням. Ще одним перспективним напрямком співпраці Центру та кафедри туризму стане спільна підготовка екскурсоводів для потреб туристичного ринку міста Львова.

Відтак, результати такої співпраці матимуть втілення і у вдосконаленні певних освітніх компонентів у частині інтеграції у навчальний процес напрацьованих разом з Центром екскурсійних маршрутів. Це такі освітні компоненти як: Екскурсологія та рекреалогія, Організація екскурсійної діяльності, Туризм в містах, Туристичне Львовознавство, Курсова робота, Кваліфікаційна робота. Також передбачається, що у межах співпраці студенти бакалаврського та магістерського рівнів, що навчаються на освітніх програмах Туристична діяльність, Міжнародний туризм, Готельно-ресторанна справа матимуть можливість проходити практику у Центрі розвитку туризму м. Львова. У найближчій перспективі планується підписання угоди про співпрацю, де будуть окреслені означені напрямки.