Представництво кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій на IV регіональному Форумі «Реформа шкільного харчування»

15.11.2021 | 09:46

12-13 листопада 2021 р. у Львові відбувся IV регіональний Форум «Реформа шкільного харчування», що пройшов за підтримки першої леді Олени Зеленської та Львівської обласної державної адміністрації.

Участь у заході взяла к. т. н., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, членкиня ГО «Національна асоціація громадського харчування» Маслійчук О. Б. Під час роботи Форуму було розкрито  і презентовано цілий ряд актуальних практичних питань, зокрема:

  • практичні аспекти НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point – це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників);
  • нове меню та підходи до складання технологічних карт;
  • застосування Prozorro Market в закупівлях шкільного харчування;
  • успішні кейси інших країн та їхня імплементація в Україні.

Дискусійні панелі були присвячені темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

В межах форуму проведено демонстрацію можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування», а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Захід відбувся у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством економіки, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Висловлюємо вдячність організаторам IV регіонального Форуму «Реформи шкільного харчування» за актуальність проведеного заходу та можливість участі у ньому! Пам’ятаймо, що наше майбутнє у здоровій нації!