Представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь у роботі ІІ Міжнародної міжгалузевої науково-практичної конференції “Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи”

28.11.2022 | 12:21

Студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, зокрема, к.т.н., доц. Маслійчук О.Б. та ст.викл. Максимець О.Б.  приєдналися до роботи II Міжнародної міжгалузевої науково-практичної  конференції “Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи”, що проходила  25 листопада 2022 р. в Національному університеті харчових технологій.

Робота конференції відбувалася за кількома напрямками:

  1. Медичні і наукові аспекти здорового харчування населення різного віку
  2. Нові технології, обладнання, наукові розробки для виготовлення харчових продуктів
  3. Виробництво продуктів здорового харчування в Україні (в т.ч. середньострокового зберігання)
  4. Стан і перспективи організації здорового харчування
  5. Питання екобезпеки  технологій виробництва здорових харчових продуктів з використанням натуральних харчових інгредієнтів
  6. Пакувальні матеріали у виробництві  здорових харчових продуктів
  7. Вимоги до якості, безпечності та контроль сировини здорових харчових продуктів

З вітальним словом до учасників конференції звернувся  ректор НУХТ – Шевченко Олександр Юхимович, д.т.н., професор.

Загалом було заслухано доповіді на такі теми:

  • Впровадження ідеології сучасного здорового харчування як одного з основних факторів формування та підвищення рівня здоров’я, зниження ризиків розвитку життєзагрозливих кардіо-метаболічних захворювань і збільшення тривалості життя кожної людини. (Маньківський Борис Микитович, член кор. НАМН України, д.м.н., завідувач кафедри діабетології НУОЗ імені П.Л. Шупика);
  • Здорове харчування протягом життя – як фактор запобігання захворювань: політика ВООЗ та вітчизняний досвід. (Гуліч Марія Павлівна, д.м.н., проф., ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», м. Київ);
  • Наслідки метаболічного синдрому у пацієнтів із порушенням харчової поведінки. (Марушко Євген Юрійович, к.м.н., завідувач відділення кардіо-метаболічних захворювань клініки для дорослих НМЦ дитячої кардіології і кардіохірургії);
  • Наукові та практичні аспекти використання пшеничного цільнозернового борошна та продуктів переробки круп’яних культур у виробництві хлібобулочних виробів. (Михонік Лариса Анатоліївна, к.т.н., доцент, НУХТ; Гетьман І.А., НУХТ);
  • Раціон харчування при ЦД2 і метаболічному синдромі, як основа оптимальної моделі здорового і профілактичного харчування для населення. (Озерянська Ольга Євгенівна, к.м.н., ендокринолог-дієтолог відділення кардіо-метаболічних захворювань клініки для дорослих НМЦ дитячої кардіології і кардіохірургії);
  • Роль торгових мереж в формуванні харчових звичок та в просуванні якісних продуктів здорового харчування, (Притульська Наталія Володимирівна,д.т.н.,проф., КНТЕУ, м .Київ);
  • Фортифікація м’ясних продуктів функціонального призначення. (Пасічний Василь Миколайович, д.т.н., завідувач кафедри м’ясних продуктів НУХТ);
  • Здорове харчування і нові виклики перед харчовою індустрією. (Сімахіна Галина Олександрівна, д.т.н., проф., завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів НУХТ; Науменко Наталія Валентинівна, д.ф.н., проф., НУХТ);
  • Забезпечення якості та безпечності молока, яке вводиться в обіг: нові вимоги та можливості. (Гаркавенко Тетяна, к.вет.н., головна експертка Швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України”TetianaGarkavenko, SeniorAdvisor, Swiss-UkrainianProgram “Higher Value Added Tradefromthe Organic and Dairy Sectorin Ukraine” (QFTP).

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлює щиру подяку організаторам, учасникам та модератору Токарчуку Сергію Володимировичу – проректору з наукової роботи, к.т.н., доц. за плідну та цікаву наукову зустріч!