Посвята студентів кафедри констуктивної географії і картографії

17.10.2016 | 18:00

8–9 жовтня 2016 р. у с. Коростів Сколівського району Львівської області відбулася посвята студентів першого і третього курсів до колективу кафедри конструктивної географії і картографії. Аналогічна акція відбувається вже третій рік поспіль за ініціативи студентів-старшокурсників та за підтримки викладачів кафедри.

Під час поїздки студенти ознайомилися із різними видами господарської діяльності у Карпатському регіоні України. Разом із викладачами вони відвідали рекреаційні осередки с. Коростів, зокрема розважально-оздоровчий комплекс «Золота Форель», де ознайомились із особливостями ведення рекреаційного і форельного господарства, готель «Едельвейс», на території якого розміщений малий зоопарк. Наступного дня під час екскурсії до адміністрації НПП «Сколівські Бескиди» студентам кафедри розповіли про головні напрями діяльності національного парку. Невелика група дослідників, на чолі з викладачами, оглянули кар’єр будівельного каменю.

Проте, головні випробування під час поїздки випали на долю студентів першого та третього курсів, які пройшли через ритуал посвячення в геоекологи і геоконструктори. Під час конкурсів та змагань, які відбувалися на головному майданчику туристичної бази «Водограй», новобранці кафедри складали картосхеми і вивчали космознімки, вчилися берегти воду і повітря, створювали живі ялинки та будували мости. Пройшовши всі випробування учасники отримали посвідчення та пам’ятні призи.

Загалом, в акції брало участь 48 студентів та викладачів. Організатори вдячні усім за активну участь, гарний настрій, допитливість та добру вдачу. Ще раз привітаємо студентів кафедри конструктивної географії і картографії! До нових зустрічей!