Участь у Zoom-конференції «Підручник географії для 6 класу НУШ: форми та зміст діяльнісного навчання»

28.03.2023 | 22:16

23 березня 2023 р. асистент кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик взяла участь у Zoom-конференції «Підручник географії для 6 класу НУШ: форми та зміст діяльнісного навчання». Спікери конференції — автори підручника: Сергій Запотоцький, Мирослав Зінкевич, Ольга Романишин, Наталія Титар, Олег Горовий, Ігор Миколів — ознайомили присутніх із особливостями діяльнісного навчання та його впровадження у навчальний процес у рамках підручника «Географія» для учнів 6 класу.
При розробці змісту та структури підручника, автори врахували головні компоненти формування Нової української школи: новий зміст освіти, заснований на формуванні компетентностей; нова структура школи; педагогіка, яка ґрунтується на партнерстві. Наголосили, що діяльнісне навчання реалізується через інтерактивні вправи, велику роль у яких відведено іграм — «Знайти на глобусі», «Дешифратор», «Навколосвітня подорож», «Вивчаємо умовні знаки» та ін.
Особливістю підручника є ґрунтовно напрацьована українознавча та краєзнавча складова контенту яка широко представлена картами, діаграмами, тематичними світлинами.

З підручником можна ознайомитися за покликанням: https://pidruchnyk.com.ua/2627-geografiia-6-klas-zapototskyi.html