Перша мандрівка Львівською дорогою святого Якова

26.07.2015 | 17:39

road25 липня 2015 р. працівники кафедри туризму географічного факультету організували пішу пілігримську мандрівку Львівською дорогою святого Якова, яка промаркована стараннями викладачів та студентів кафедри.
Організатори були вражені кількістю та географією людей, що долучились до пілігримки. 50 паломників (по 25 із України та Польщі) зустрілись зранку у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла. Отець Андрій Сіданич благословив паломників у Дорогу. Спільною фотографією та записом у «Пам’ятній книзі» відкрито «Інформаційний центр підтримки паломників Дорогою святого Якова».
Перший об’єкт – церква Івана Богослова у селі Зимна Вода. Отець Іван мав доповідь про історію храму. Наступне село Суховоля і знову церква Івана Богослова. Настоятель храму провів вичерпну лекцію про історію, мистецьку цінність церкви.

Наступне село Мшана зустріло паломників допитливо-цікавими мешканцями, яким коротко розповідали про Дорогу та вручали інформаційні буклети. Завершальний етап місто Городок із двома чудовими храмами. Храм Преображення УГКЦ та Воздвиження Святого Хреста РКЦ також відкрили свої двері ласкаво прийнявши, благословили паломницьку місію. Закінчивши, знову ж таки, загальною фотографією пороз’їжджались по домівках, щоб знову зустрітись наступного разу на тій же ж самій Дорозі святого Якова.