Онлайн зустріч, присвячена регіональним туристичним конференціям

11.11.2021 | 20:21

11 листопада 2021 року під егідою Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) відбулася презентація плану проведення регіональних конференцій у містах України, участь у якій взяв доцент кафедри туризму Павло Романів. Під час зустрічі відбулося, зокрема, обговорення із представниками регіональних державних та комерційних установ конкретних кроків та подальших завдань для проведення регіональних подій, конференцій, зустрічей. Мета таких подій – створення регіональних комісій з туризму як конгломерату представників усіх стейкголдерів галузі туризму та гостинності, у тім числі університетів.

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів представила план проведення тематичних туристичних конференцій у регіонах та створення регіональних туристичних комісій.

Обговорювалися питання створення DMO (Destination Management Organization). При цьому створення таких структур має відбуватися не за принципом прив’язки до адміністративних кордонів областей чи районів, а за принципом прив’язки до ресурсів, зокрема природно-географічних. Прикладом може слугувати DMO Карпати, DMO Приазов’я тощо.
У межах заходу учасники мали змогу задати питання, які їх цікавлять та отримати відповіді безпосередньо у представників туристичного ринку. Зокрема, на запитання стосовно розуміння профільних кафедр університетів як організацій, очільниця ДАРТ відповіла, що університети та відповідні кафедри є важливими структурними одиницями у формуванні таких регіональних туристичних комісій та рад. Проте, питання організації роботи з академічною спільнотою відбуватиметься на окремих конференціях.