Обговорення питання щодо дотримання принципів академічної доброчесності на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій

14.12.2021 | 15:58

На засіданні кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій розглянуто питання щодо дотримання принципів академічної доброчесності працівниками та здобувачами вищої освіти кафедри, що зафіксовано у протоколі №5 від 10 грудня 2021 року.

Розпочинаючи засідання, завідувач кафедри доц. Пандяк І.Г. зазначив про необхідність виконання усіх пунктів «Декларації про дотримання академічної доброчесності у  Львівському національному університеті імені Івана Франка». Зокрема, зауважив, що кожен працівник та здобувач вищої освіти  університету зобов’язаний дотримуватися вищезгаданих правил, які визначені чинним законодавством України, нормативними документами університету, та не порушувати їх, а саме не допускати академічного плагіату, самоплагіату, фабрикації, фальсифікації, списування, обману, отримання неправомірної вигоди тощо.

Також, доц. Пандяк І.Г. ознайомив  членів кафедри з іншими документами, що стосуються дотримання засад академічної доброчесності, зокрема:

  • Положення про забезпечення академічної доброчесності у Львівському національному університеті імені Івана Франка (затверджено Конференцією трудового колективу ЛНУ ім. Івана Франка, протокол №1 від 14.05.2019 р.);
  • Методичні рекомендації для закладів вищої освіти з підтримки принципів академічної доброчесності, котрі розроблені на основі вивчення успішного міжнародного досвіду підтримки принципів академічної доброчесності (Лист МОН № 1/9-650 від 23.10.18 року);
  • Лист МОН України «До питання уникнення проблем і помилок у практиках забезпечення академічної доброчесності» (Лист МОН № 1/9-263 від 20.05.2020 р.)
  • Закон України «Про запобігання корупції» (№1700-VII, Редакція від 09.12.2021, із змінами, внесеними згідно з відповідними Законами).

За результатами обговорення питання прийнято рішення всім членам кафедри дотримуватися у своїй діяльності основних принципів академічної доброчесності, а порадникам академічних груп рекомендовано ознайомити здобувачів вищої освіти із «Декларацією про дотримання академічної доброчесності у  Львівському національному університеті імені Івана Франка».