Номер учасника Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України!» в Слов’янську в ПАМ’ЯТЬ про загиблого Героя Михайла ГАМКАЛА передано на кафедру туризму

07.11.2022 | 20:05

На кафедрі туризму відбулася урочиста передача номера 1158 учасника Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» Валерія Романька в пам’ять про загиблого за Україну Героя Михайла ГАМКАЛА.

Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – щорічна традиція вшанування пам’яті загиблих захисників. Приурочено забіг до 29 серпня – Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Акція як символ пам’яті та незламності тих, хто боровся за Україну, започаткована у 2018 році батьком загиблого героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка.

Проведення забігу 2 км у Слов’янську на Донеччині 8 вересня 2022 року в рамках Всеукраїнського патріотичного забігу зініціював Валерій Романько в пам’ять про молодшого колегу, педагога вищої школи, краєзнавця, доцента кафедри туризму Михайла Гамкала.

Романько Валерій Іванович – голова правління Донецької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, член Національної спілки письменників України, кандидат педагогічних наук, доцент Донецького державного педагогічного університету.

Валерій Іванович як мешканець сходу України вдячний спорідненому духом загиблому колезі із Львівського університету імені Івана Франка Михайлові Гамкалу, який проводив велику краєзнавчу роботу, любив Україну, віддав життя за її свободу.

Вічна пам’ять Михайлові, усім полеглим за Україну!