Навчальні екскурсії у рамках курсу “Просторове планування в Україні”

07.11.2023 | 14:24

Упродовж вересня-жовтня 2023 р. студенти-урбаністи ГрФУ-31с у рамках курсу “Просторове планування в Україні” (освітня програма “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”) взяли участь у низці навчальних екскурсій містом Львовом, організованих доценткою кафедри географії України Галиною Лабінською.

Студенти мали змогу простежити зміни у міському просторі міста: на прикладах реновації вулиць і площ (площа Євгена Маланюка з пам’ятником Францу Ксаверу Моцарту, площа Митна, вул. Степана Руданського, дворик за адресою: площа Ринок 18), на виразно сформованому запиті містян і гостей міста у сучасних громадських просторах (площа Коліївщини, Простір синагог, сквер “На валах” коло пам’ятника В’ячеславу Чорноволу і коло Порохової вежі, нижній оглядовий майданчик Високого Замку, Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, площа Данила Галицького з пам’ятником Юрію Кульчицькому), на взірцях реалізованих проєктів громадської участі (фонтан Водолій та криниця з левами на вул. Коперника); а також відчути вагомість ролі публічних просторів (зокрема відвідини музею Митрополита Андрея, Центру туристичної інформації та інші) у формуванні айдентики міста.
Отриману за час “польових досліджень” інформацію студенти опрацьовують у практичній роботі навчального курсу “Порівняння громадських просторів” за низкою визначених критеріїв.