Навчальна екскурсія-тренінг на базі ресторану «Гармата» готельно-ресторанного комплексу «Цитадель Інн»

21.09.2021 | 14:31

16 вересня 2021 р. студенти другого курсу географічного факультету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» (ГрГЛ-21с та ГрХЛ-21с) за ініціативи Максимець О. Б., викладача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, відвідали готельно-ресторанний комплекс «Цитадель Інн» з метою ознайомлення зі специфікою діяльності закладу та особливостями обслуговування іноземних туристів. Навчальну екскурсію-тренінг провів директор ресторану «Гармата» ГРК «Цитадель Інн» Олег Ковалишин.

Під час екскурсії студенти ознайомились з історією створення готельно-ресторанного комплексу, його інфраструктурою, матеріально-технічною базою, функціональним призначенням приміщень закладу, джерелами постачання сировини, асортиментом страв, напоїв, а також із сучасним обладнанням та інноваційними технологіями, які впровадженні в ресторані.

Окремим аспектом зустрічі було обговорення актуальних питань, з якими стикнулись заклади гостинності в останні роки. Насамперед, було обговорено специфіку діяльності готельно-ресторанного комплексу у період пандемії, а також питання щодо особливостей обслуговування іноземних туристів, зокрема гостей із Саудівської Аравії, які заполонили туристичний ринок України цього сезону. Олег Ковалишин ознайомив учасників заходу із кулінарними традиціями саудитів та презентував спеціально розроблене для них меню, яке заклад оформив не лише англійською мовою, але й арабською.

Практична частина заходу дозволила студентам ознайомитись з підготовкою торгового залу ресторану до прийому гостей, а також пройти тренінг щодо сервірування столів для різних прийомів, ознайомитись із різним посудом, столовими приборами та їх призначенням.

Також Олег Ковалишин поділився власною історією кар’єрного росту від студента-практиканта у ресторані «Гармата» до його керівника, зробивши особливий акцент на важливості міжнародного стажування, яке проходив у кількох країнах. Цікавість серед студентів викликала робота сомельє, яку Олег Ковалишин вдало поєднує із посадою керівника ресторану.

 

Колектив кафедри та студенти висловлюють щиру вдячність керівництву готельно-ресторанного комплексу «Цитадель Інн» та особисто директору ресторану «Гармата» Олегу Ковалишину за здобутий професійний досвід, мотиваційну розповідь та можливість відвідати один із кращих закладів гостинності Львова!