Науковий семінар кафедри туризму «Вступна кампанія на туристичні спеціальності: минуле і сьогодення»

22.04.2022 | 07:19

Проблематиці вступної кампанії 2022-2023 року на спеціальності «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» був присвячений науково-освітній семінар кафедри туризму.
Основним доповідачем з цієї тематики виступив старший викладач Юрій Зінько, а співдоповідь представив заступник декана географічного факультету доцент Любомир Безручко.
У доповіді був представлений 5-річний (2016-2021) аналіз вступу на спеціальності з туризму і готельно-ресторанної справи, а також порівняльні показники прийому студентів на ці спеціальності з іншими навчальними закладами Львова та України загалом. Окрім того, розглядалось питання посилення маркетингової діяльності щодо залучення абітурієнтів на ці спеціальності нашого факультету. У презентації наведено досвід організації вступних кампаній і залучення студентів напряму сфери обслуговування в інших ВНЗ України та країнах ЄС. Було наголошено на необхідності розробки освітніх планів для нових спеціальностей з туризму, активізації промоції освітніх можливостей кафедри і факультету та розширення географії абітурієнтів.
У співдоповіді Любомира Безручко було акцентовано увагу на особливостях вступної кампанії 2022 року в умовах війни та необхідності донесення інформації для майбутніх абітурієнтів на бакалаврський і магістерський рівень освіти.
Учасники семінару обговорили необхідні заходи щодо успішного проведення вступної кампанії і домовились продовжити цю дискусію на наступному науково-освітньому семінарі кафедри.