Наукове стажування докторантки, доцентки кафедри геоморфології і палеогеографії Байрак Г.Р. у Вроцлавському університеті Польщі

15.03.2024 | 13:33

У кінці лютого 2024 р. відбулося тижневе наукове стажування доц. кафедри геоморфології і палеогеографії Байрак Галини у Zakład Geomorfologii Instytut Geografii i Rozwoju Regionalnego Uniwersytetu Wrocławskiego, Polska (наказ № 04/922-24  від  16.02.2024).

Керівником стажування був відомий міжнародний науковець, спеціаліст у галузі геоморфології, проф. Piotr Migoń.
У ході стажування Г. Байрак ознайомилася з напрямами наукових досліджень Закладу геоморфології, отримала інформацію про передові методи вивчення розвитку рельєфу та сучасних геоморфологічних процесів.
Доцентка ознайомилася з науковими дослідженнями професора Петра Мігоня, які пов’язані із процесами на скельних масивах різних регіонів Землі, а також із впливом геологічних структур на розвиток рельєфу і флювіальних процесів.
Частину часу наукового стажування Галина Ростиславівна присвятила роботі в бібліотеці Інституту географії Вроцлавського університету, де зібрані давні й найновіші видання світового значення, відомі європейські та американські монографії в галузі геодинаміки, процесознавства та історії Землі.
Доцентка Галина Байрак отримала вагомий науковий досвід для своєї подальшої науково-педагогічної діяльності.