Набуття студентами професійних компетентностей у рамках навчального курсу «Регіональна економічна і соціальна географія»

21.04.2023 | 19:01

Студенти четвертого року навчання спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) поглибили професійні знання з тестології, отримали навики укладання різних типів завдань з перевірки знань учнів, залучення до проведення уроків з географії фахівців-педагогів з інших предметів.

12 квітня 2023 р. при розгляді теми «Соціально-економічна характеристика Індії» у рамках практично-семінарських занять з навчальної дисципліни «Регіональна економічна і соціальна географія» (викладач – асист. Любов Котик) здобувачі освіти розглянули та проаналізували ключові аспекти соціально-економічної характеристики Індії, як регіональної держави.
При розгляді тем «Економіко-географічне положення Індії», «Промисловість Індії», «Сфера послуг Індії», «Транспорт Індії» та ін. студенти оперували не лише актуальною аналітичної і статистичною інформацією, яка розширює знаннєву складову представлену в навчальних посібниках з географії для середньої школи, але і в рамках кожної теми практикувалися з укладання тестових (закриті, відкриті, з вибіркою та ін.) й описових завдань для перевірки знань студентів.
Шляхом праці у малих групах, студенти обговорили можливість залучення для розкриття теми фахівців-педагогів з інших предметів, як то біології, англійської мови, історії тощо та спільного з ними проведення інтегральних уроків.
Бажаємо студентам успішно застосувати отримані знання у майбутній педагогічній діяльності!