Набуття фахових компетентностей здобувачами-магістрами І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під час виконання практичної роботи на тему «Молекулярна кухня»(«Сучасні технології харчового виробництва»)

08.04.2024 | 17:45

2 квітня 2024 року у лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбулось практичне заняття з дисципліни «Сучасні технології харчового виробництва» на тему «Молекулярна кухня» (доц. Маслійчук О.Б.).

Під час практичного заняття здобувачі набули навичок з виготовлення штучної рибної ікри, бабл-ікринок з кави та кока-коли. А також проведено органолептичну оцінку зразків та способи їхнього застосування у декорації страв, напоїв та приготуванні бабл-коктейлів.
Для виготовлення бабл-ікринок використано натрій альгінат та лактат кальцію.
Bubble Tea – популярний у світі, а віднедавна й у нас, в Україні, напій на основі натурального зеленого, чорного або улун-чаю з додаванням фруктових сиропів, молока, екстрактів екзотичних рослин та різноманітних топінгів. Серед найпопулярніших топінгів – тапіока, бабли, зерна чіа, зерна базиліку, фруктове желе.
Загалом, на практичному занятті здобувачі набули фахових компетентностей розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж інноваційного технологічного процесу, використання спеціального обладнання лабораторії, застосування спеціальних інгредієнтів для приготування та декорування готової продукції.