Міжнародна мобільність у рамках програми Erasmus+

09.02.2024 | 21:15

З 29 січня по 02 лютого 2024 р. заступник декана географічного факультету з навчально-методичної роботи Любов Котик у складі делегації Львівського університету (відділ міжнародних зв’язків – п. Оксана Мольдерф, п. Софія Шовгенюк; факультет іноземних мов — п. Юлія Наняк; філософський факультет — п. Оксана Рибак; економічний факультет — п. Віра Шевчук) взяла участь у програмі міжнародної мобільності Erasmus+ і пройшла стажування в Університеті Пуатьє.
Програма міжнародної мобільності передбачала участь у staff-week та kick-off проєкту “European Universities United for Values and Diversity (EUNIVERSE)”.
У рамках проєкту EUNIVERSE відбулася зустріч з Ms. Christine Fernandez-Maloigne – Віце-ректором з міжнародних відносин Університету Пуатьє, Ms. Caroline Belan-Menagier – Головою відділу міжнародних відносин Університет Пуатьє, колегами з європейських університетів, які входять до проєкту.
Ms. Christine Fernandez-Maloigne презентувала проєкт EUNIVERSE, Ms. Caroline Belan-Menagier виступила головним модератором круглого столу на тему “Проблеми та найкращі практики для кращого прийняття іноземних студентів”. Круглий стіл охоплював три секції: “Європейські цінності”, “Громадянська активність”, “Політика інклюзії та різноманітності”.

Разом з колегами з Львівського університету Любов Котик взяла участь: у стендових сесіях, які проходили на п’яти локаціях та були присвячені тематиці розуміння загальної сутності та базових положень проєкту EUNIVERSE, організації комунікаційних зв’язків, концепції реалізації досягнення цілей у рамках проєкту та можливостей особистого внеску в його реалізацію, ефективності стратегій розповсюдження інформації про проєкт, напрацювання його візуальних символів тощо; груповому обговоренні концепції бачення EUNIVERSE 2.0 та набору навичок і вмінь, які мають бути набуті у результаті академічної мобільності; забезпечення економічної стійкості на базі балансу місцевих і глобальних ресурсів; означення місця Львівського університету, як асоційованого члена у міжнародних стратегіях університетів-партнерів.
У рамках staff-week відбулися зустрічі з представниками Університету Пуатьє (Міжнародний відділ, факультет Мов і літератури, факультет Психології), які поділилися власними напрацюваннями щодо академічної мобільності, інклюзії, підтримки іноземних студентів, врахування інкультурних особливостей при напрацюванні програм академічної мобільності.

Під час перебування в Університет Пуатьє, Любов Котик відвідала географічний факультет, де ознайомилася з навчальними програмами підготовки здобувачів освіти освітнього рівня бакалавр і магістр, відвідала лабораторії факультету, навчальні приміщення, бібліотеку факультету. У бібліотеці мала змогу опрацювати найновішу наукову літературу суспільно-географічного і картографічного спрямування, періодичні видання з географії.
Здобуті знання і навички під час академічної мобільності дадуть змогу активізувати академічну мобільність студентів географічного факультету, розробляти напрямки прийняття на академічну мобільність студентів з європейських держав та інших закладів України після завершення війни.