Онлайн-лекцію Почесного президента Римського клубу відвідала ас. кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик

21.04.2023 | 11:12

20 квітня 2023 р. асистент кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик, як учасник Ukraine Global Faculty, взяла участь в онлайн-лекції почесного президента Римського клубу, провідного світового експерта з ресурсної ефективності та сталого розвитку Ernst Ulrich von Weizsäcker.

Лекція на тему: “Earth-wide dangerous challenges: climate and biodiversity” була присвячена викликам, які стоять перед людством і над подоланнями яких працюють представники Римського клубу. Ernst Ulrich von Weizsäcker розкрив особливості сучасних кліматичних змін, викликів й загроз, які вони спричинюють для світової економічної системи та повсякденного життя людей. Наголосив на необхідності адаптації до кліматичних змін як енергетичних і транспортних систем (особливо у містах), так і життя людей на локальному рівні через обмеження споживчих запитів.
Отримані знання будуть застосовані у навчальному процесі, зокрема при викладанні курсу “Глобальні проблеми людства” для здобувачів освіти спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія).