Круглий стіл з проблематики розвитку кластерів сільського туризму

15.05.2023 | 14:39

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 12 травня 2023 року відбувся Круглий стіл «Розвиток кластерів сільського туризму в нових реаліях» у рамках проєкту Талліннського університету (Естонія) та КНУ ім. Т. Шевченка.

Спільні дослідження з проблематики сільського туризму були проведені доцентом Мартом Рейманном і членами географічного факультету університету у 24 областях України (2021-2023 роки).
Модератором Круглого столу виступив декан географічного факультету Сергій Запотоцький, що забезпечив активний перебіг заходу.
На Круглому столі були представлені доробки українських кластерів з сільського туризму та досвід функціонування успішних кластерних утворень в Естонії. Завершальну доповідь щодо перспектив розвитку сільського туризму та оцінку підсумків діяльності українських кластерів і можливостей трансферу естонського досвіду виголосив старший викладач кафедри туризму географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, член правління Спілки сільського зеленого туризму України Юрій Зінько.
Круглий стіл наочно показав активну співпрацю між членами Спілки сільського зеленого туризму України, локальними громадами та науково-освітніми інституціями у сфері впровадження інноваційних форм розвитку сільського туризму в Україні та Естонії.

У другій половині 2023 року стартуватиме в Україні новий проєкт, ініційований Талліннським університетом і фінансово підтриманий Естонським центром міжнародного розвитку щодо співпраці місцевих громад у розвитку сільського туризму в Україні.
Одночасно під час Круглого столу відбулись зустрічі з київськими партнерами: завідувачкою кафедри країнознавства і туризму, професоркою Ольгою Любіцевою, що 13 травня 2023 року відзначала свій ювілей, та почесним головою Спілки сільського зеленого туризму України Володимиром Васильєвим.