Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь у XІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченій 140-річчю Національного університету харчових технологій
21 травня 2024 року здобувачі 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» під керівництвом доцентки Маслійчук О. Б., взяли участь у XІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченій 140-річчю Національного університету харчових технологій.
Здобувачі представили матеріали у секції: «Інновації в організації дитячого, дієтичного та аюрведичного харчування», зокрема:
- Кравець Яна – «Збагачення дитячих йогуртів суперфудом – порошком з листя морінги» (науковий керівник – к.т.н. Маслійчук О.Б.)
- Кошів Теодора – «Оптимальний раціон геродієтичного харчування» (науковий керівник – к.т.н. Маслійчук О.Б.)
На пленарному засіданні заслухали доповіді:
- Звєрєва Миколи – керівник проєкту КП «Київський міський бізнес-центр» Київської міської державної адміністрації (Стратегії підвищення ефективності ресторанного бізнесу через реабілітацію, мотивацію, інклюзивність та розвиток компетентностей);
- Гекалюк Людмили – начальник відділу туризму Уманської міської ради (Розвиток туризму в умовах війни: досвід Уманської міської територіальної громади);
- Ройчурамоні Арнаба – представник Global HeartfulnessInsti tute in Ukraine, член “Ukraine Association of Ayurveda-Yogaˮ (Інноваційні підходи в організації аюрведичного харчування та взаємозв’язок їжі з тілом через йогу й медитацію);
- Литовченко Олександра – д.т.н., проф., лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, Інститут садівництва Національної академії аграрних наук України (Теоретичні та практичні основи створення малих плодопереробних підприємств в Україні);
- Яворської Оксани – д.е.н., доц., науковий співробітник лабораторії PERL Лозанського політехнічного університету (Роль мерчендайзингу у просуванні здорового харчування у ресторанах);
- Михайлова Богдана – директор ГО «Ресторанна гільдія», старший викладач ІПДО НУХТ (Методологічні концепції системи управління безпечністю харчової продукції у ЗРГ);
- Булах Олени – директор ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» (Стратегічне використання зв’язків з громадськістю для розвитку ресторанного бізнесу);
- Грушецького Романа – д.т.н., с.н.с., головний науковий співробітник відділу технології продуктів бродіння Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України (Перспективна сировина для дієтично-профілактичного харчування).
Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій дякує організаторам конференції, секретарю – професору кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ – Кузьміну Олегу Володимировичу за запрошення, співпрацю та очікуємо нових зустрічей!