Гостьова лекція проф. Люблінського католицького університету Іоанна Павла II Еви Тшасковської на тему “Вплив зелених насаджень на поліпшення клімату міст” для студентів-магістрів ОП “Глобальні зміни геосистем і геозагрози”

22.05.2023 | 12:42

17 травня 2023 року відбулася лекція завідувачки кафедри формування та проєктування ландшафту, професорки Люблінського католицького університету Іоанна Павла II Еви Тшасковської на тему: “Wpływ zieleni na poprawę klimatu miast” (“Вплив зелених насаджень на поліпшення клімату міст”).
Гостьова лекторка є відомим науковцем та експертом-практиком у вивченні та оцінці впливу зелених насаджень на клімат міст.
Проф. Ева Тшасковська прочитала онлайн-лекцію для студентів-магістрів ОП “Глобальні зміни геосистем і геозагрози” (103 Науки про Землю). Лекторка наголосила про важливість досліджень клімату міст, особливо в контексті тих глобальних кліматичних змін, що нині відбуваються. Вона ознайомила студентів з міжнародним дослідом вивчення змін клімату у містах, детально зупинилася на питаннях впливу зелених насаджень на клімат міст, а також висвітлила важливі наукові підходи, що нині використовують у формуванні планів адаптації міст до змін клімату.