Географи назбирали 118 кг кришечок і виручені кошти передали на благодійність

02.03.2017 | 14:25

Отримані кошти – 700 грн, передані на спорудження  пам’ятника Герою України, Герою Небесної Сотні Ігорю Костенко. Ігор – студент географічного факультету, який загинув 20 лютого на вул. Інститутській під час Революції Гідності. Деканат географічного факультету ініціює встановлення пам’ятника у подвір’ї факультету на вул. Дорошенка, 41 за кошти благодійників. http://www.lnu.edu.ua/v-universyteti-vstanovlyat-pam-yatnyk-heroyu-nebesnoji-sotni-ihoryu-kostenku/

У травні 2015 року з ініціативи екологічного гуртка географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка географи приєднались до акції «Бережи природу – допоможи іншому». Ця всеукраїнська акція була анонсована з метою збору пластикових кришечок на виготовлення протезів для бійців АТО.

На факультеті встановлений контейнер для кришечок. До збору долучилися студенти та працівники факультету, їхні сусіди, друзі, школярі Львова та області і навіть малюки, що передавали кришечки, зібрані у дитячому садку. За неповні два роки назбиралося понад 100 кг. Але, коли організатори почали цікавитись куди здати кришечки, виявилось, що із них протези не роблять. Представники БФ “Овес”, який на рекламних плакатах закликав долучитись до акції “збору та утилізації пластикових кришок для подальшої переробки і виготовлення протезів чи їх частин для воїнів АТО, підтвердили, що на даний час виручені від продажу кришечок кошти передають на благодійність. Окрім цього, за інформацією Державної служби у справах ветеранів війни, протезування для бійців АТО в Україні здійснюється безкоштовно.

Тому організатори здали кришечки безпосередньо на фірму, що їх переробляє, а виручені кошти передали на спорудження пам’ятника Герою, вшанувавши його пам’ять.

Закликаємо усіх небайдужих та активних долучатися до сортування відходів. Адже мінімальними зусиллями можна не лише зробити довкілля чистим і зберегти ресурси, але й стати благодійником.