Географічний факультет у міжнародній асоціації AMFORHT

31.12.2022 | 21:27

Протягом листопада-грудня 2022 року міжнародна Асоціація з туристичної і готельно-ресторанної освіти AMFORHT зі штаб-квартирою у Парижі виявляла зацікавлення до залучення українських вищих закладів, що готують фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи. Ця асоціація об’єднує викладачів навчальних закладів з туризму і гостинності з понад 62 країн світу і надає консультаційну і матеріально-технічну допомогу членам Асоціації.

У листопаді цього року відбувся VII Міжнародний форум AMFORHT 2022 із запрошенням українських представників як потенційних членів AMFORHT. За рекомендацією багаторічного президента Асоціації AMFORHT пана Філіпа Франсуа, який працював на туристичних проєктах Українських Карпат на початку 2000-х років, було запропоновано включити у Раду Асоціації AMFORHT старшого викладача кафедри туризму Юрія Зінька. Юрій Зінько представив на Форумі доповідь французькою мовою про сучасний стан і проблеми туристичної і готельно-ресторанної освіти в Україні. У грудні відбулись консультації щодо потреб українських ВНЗ загалом та Львівського національного університету імені Івана Франка зокрема щодо надання консультаційної та матеріально-технічної підтримки кафедрам туризму та готельно-ресторанної справи.

Асоціація AMFORHT підтримує Україну під час великомасштабної агресії Росії і надаватиме посильну допомогу освітній галузі України. Напередодні Нового року від Асоціації AMFORHT надійшло привітання для українських колег.