Географічний факультет ЛНУ ім. Івана Франка долучився до заснування нової української екоспільноти

19.06.2023 | 10:21

Науковий парк Львівського національного університету імені Івана Франка «Інновації та підприємництво» спільно з географічним факультетом стали співзасновниками нової української екоспільноти – Асоціації «ЕКО кластер». Організація об’єднала бізнес-середовища, владу, університети та активних представників громадськості, які зацікавлені у збереженні довкілля, з метою покращення екологічного стану Львівщини, впровадження ефективних та інноваційних природоохоронних технологій, залучення інвестицій в природоохоронну галузь.

Перспективи діяльності Асоціації за напрямками охорони довкілля і сталого розвитку ініціатори обговорили 7 червня 2023 року. Участь у зустрічі взяли члени Асоціації «ЕКО кластер», а також т.в.о. начальника департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації Оксана Війтик.

Розпочинаючи зустріч, голова Асоціації Олег Бота поділився здобутками за попередній період діяльності та розповів про ідеї, які учасники «ЕКО кластер» вже запланували втілити у майбутньому.

Опісля виконавча директорка Асоціації Олена Вітрак представила присутнім концепцію «Еко Бізнес Школи», підтримку якої висловили т.в.о. начальника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Оксана Війтик, директор Наукового парку Львівського національного університету імені Івана Франка «Інновації та підприємництво» Назарій Демчишак та Голова Львівської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Мирослав Мальований.

Також під час зустрічі Олена Вітрак презентувала Стратегію екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату, яка, як зазначають в Асоціації «ЕКО кластер», є альтернативним документом до вже затвердженої для Львівщини Стратегії, що визначає ключові вектори розвитку регіону на довготривалу перспективу у сфері екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату із врахуванням принципів Європейського зеленого курсу.

З діяльністю Асоціації «ЕКО Кластер» можна ознайомитися за посиланням.

За матеріалами Пресцентру ЛНУ