Екскурсія учасників ХVІІ Міжнародної наукової конференції “Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід”, присвяченої: 140-річчю географії у Львівському університеті, 20-річчю кафедри туризму

10.10.2023 | 11:01

Другий день проведення XVII Міжнародної наукової конференції “Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід”, що відбулась на кафедрі туризму 6-7 жовтня 2023 року, був присвячений вивченню туристичних атракцій та інфраструктури транскордонної височини Розточчя.
Об’єктами відвідування стали Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві, Крехівський монастир святого Миколая, Природний заповідник «Розточчя» та Яворівський національний природний парк.
Екскурсія історичною частиною Жовкви охопила відвідування Костелу св. Лаврентія та Церкви Пресвятого Серця Христового і монастиря Різдва Христового (монастир отців василіян), а також Музею історії Жовкви. У Крехівському монастирі оглянули сакральні споруди та інфраструктуру обслуговування відвідувачів.
Природнича частина подорожі розпочалась з відвідування зоокутка природного заповідника «Розточчя» та завершилась ознайомленням з рекреаційними зонами Яворівського національного природного парку.
У зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» для учасників ознайомчої поїздки був підготовлений бограч. Поїздка завершилась дружньою вечерею гостей та організаторів конференції.