Еколого-пізнавальна поїздка на Закарпаття

19.05.2017 | 09:52

6 – 9 травня 2017р.  доцент кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Койнова І.Б. та аспірант кафедри Зюзін С.Ю. в рамках роботи екологічного гуртка географічного факультету організували еколого-пізнавальну поїздку для студентів географів на Закарпаття. Студенти різних курсів (з першого по п’ятий), випускники географічного факультету, аспіранти, викладачі ознайомились з багатьма цікавими природно-історичними об’єктами на Закарпатті.

6 травня відвідали середньовічний замок Паланок у Мукачево, романтичний замок кохання Сент Міклош у Чинадієво, колишню резиденцію та мисливський будинок графів Шенборнів (теперішній санаторій «Карпати»). 7 травня ознайомились з унікальними лікувальними закладами, що використовують термальні джерела у Берегово, а на екскурсії містом довідались про історію Берегова та сучасними можливостями бальнеологічного курорту. Екскурсія плавно переросла в успішну дегустацію закарпатських вин. Присутні дізнались про історію виноградарства на Закарпатті, технологію виготовлення різних видів вина, мистецтво дегустації вина тощо. День завершився традиційним закарпатським гастрономічним шедевром – «бограч», який, незважаючи на дощ, варили на вогні випускники географічного факультету.

На третій день піднялись на чарівне озеро Синевір, яке одночасно є найбільшим і найглибшим високогірним озером України та відвідали реабілітаційний центр бурого ведмедя у НПП «Синевир». Мета центру – реабілітація особин бурого ведмедя, які зазнали жорстокого поводження, потерпілих від стихійного лиха, утримання конфіскованих тварин для відтворення їх природної популяції. Після екскурсії до реабілітаційного центру учасники вирішили ніколи не відвідувати цирків, де виступають тварини, а також пересувних зоопарків, де тварини утримуються у неналежних умовах.

Загалом поїздка була навчально-пізнавальною, еколого-освітньою та веселою.  Організатори дякують усім учасникам та запрошують на наступні заходи екогуртка.