Екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочного – 2015»

09.10.2015 | 16:28

1-4 жовтня 2015 року з ініціативи активістів екологічного гуртка географічного факультету та за підтримки громадської екологічної організації «Екопоступ» відбулась екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочного – 2015». Подібна акція проводиться вже восьмий рік поспіль.
Під час екоакції на узбережжі оз. Пісочного викладачами і студентами груп від першого до п’ятого курсу було зібрано близько 500 кг сміття: пластикові та скляні пляшки, бляшанки, пакувальні матеріали тощо. До акції долучились випускники географічного факультету. За сприяння дирекції Шацького НПП зібране сміття було вивезене на полігон твердих побутових відходів поблизу м. Шацьк.
Учасники акції також долучились до упорядкування території Шацького біолого-географічного стаціонару ЛНУ ім. Івана Франка: була розчищена територія навколо житлового корпусу від підросту інвазійних видів – дуба північного (Quercus borealis) та жовтої акації (Caragana arborescens).
Після екологічної акції була проведена традиційна посвята студентів третього курсу у природоохоронці. Пройшовши складні випробування у конкурсах, що підготували старшокурсники, молоді природоохоронці отримали посвідчення. Нагородою для учасників акції став смачний закарпатський бограч, приготовлений викладачами, та екскурсія містом Володимиром-Волинським.
В акції взяло участь 30 студентів та викладачів. Організатори висловлюють подяку студентському профкому географічного факультету за придбання мішків для сміття та рукавиць для прибирання. Дирекція Шацького національного природного парку оголосила подяку викладачам кафедри РВПР і ОП та студентам за організацію традиційних екологічних акцій.
Організатори вдячні усім небайдужим і мають надію, що подібні активні дії, щодо очищення довкілля сприятимуть підвищенню екологічної культури серед учасників прибирання.