Екоосвітній місяць на географічному

19.12.2019 | 10:40

Вже другий рік поспіль на факультеті протягом місяця  проходять різноманітні освітні заходи, спрямовані на підвищення екологічної культури і свідомості молоді. Цьогорічні заходи присвячені проблематиці поводження з твердими побутовими відходами. Тема актуальна завжди, але у зв’язку з будівництвом у Львові сміттєпереробного підприємства  вона набула ще й практичного застосування. Адже робота заводу буде залежати від кількості і якості відсортованих кожним львів’янином побутових відходів.

В рамках просвітницької програми Екологічна ініціатива “Чисте місто” та партнерів, зокрема кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, за підтримки  ЛКП “Зелене місто” протягом місяця проводяться екоуроки “Чисте місто. Як поводитись із відходами” для школярів і студентів м. Львова, Львівської області, України.

Екоурок розроблений доц. Койновою І.Б. за сприяння доц. Лаврук М.М. для студентів 3-4 курсів спеціальності “Освіта”,  проведений тренінг по методиці проведення екоуроків. Студенти і волонтери проведуть понад 80 екоуроків.

Перед новорічно-різдвяними святами студентами кафедри буде встановлена на географічному факультеті креативна екоялинка, виготовлена із відходів.

Також 24 грудня о 14 год. відбудеться зустріч із випускницею факультету Лесею Ніколаєвою, фахівця з питань сталого споживання та виробництва  Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища (Женева) на тему “Забруднення гірських екосистем побутовими відходами”.

Запрошуємо долучатись до наших заходів. Координатор – доц. Ірина Койнова.