Дослідження кластерів сільського туризму на Львівщині

15.05.2022 | 23:39

В рамках українсько-естонської співпраці між Талліннським університетом (Естонія) і географічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка реалізується проект, пов’язаний з функціонуванням кластерів сільського туризму в Україні. Керівником проекту, який фінансується Міністерством закордонних справ Естонії, є доцент Талліннського університету Март Рейман.
На Львівщині дослідників з цього проекту супроводжував старший викладач кафедри туризму географічного факультету Львівського національного університету та заступник голови Спілки сільського зеленого туризму України Юрій Зінько.
Були проведені анкетування двох кластерів: агротуристичного «ГорбоГори» (Львівський район) та етнографічно-екологічного «Бойківські газди» (Стрийський район).
Учасники поїздки відвідали інформаційно-туристичний центр кластеру «ГорбоГори» та агросадиби і фермерські господарства з виробництва сиру на Сколівщині, а також краєзнавчий музей «Бойківщина» та адміністрацію національного природного парку «Сколівські Бескиди».

З метою продовження проекту та залучення нових учасників, в т.ч. географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, особлива увага була приділена проблематиці використання агросадиб для переселенців в час військових подій і можливостям покращення якості обслуговування та маркетингової діяльності у сільському туризмі. З естонської сторони учасники проекту організували благодійну акцію – привезли всюдихід для ЗСУ України.