Пізнавальна екскурсія студентів географічного факультету відбулася до Дня географа

27.03.2023 | 15:26

Найкраще святкування дня географа – це поїздка з метою вивчення природничо-географічних та історико-культурних об’єктів рідного краю.
Така одноденна автобусна екскурсія відбулася вздовж маршруту м.Миколаїв – курорт Моршин – скелі Довбуша біля с.Бубнище.

У Миколаєві відвідали комплекс печер, відомих як “печери білих хорватів”, створені давньою людиною і перетворені під час Першої світової війни австрійськими інженерами у військовий форпост. Зараз це 7 вузьких видавлених печер на одному з пагорбів Миколаєва.
З цікавістю оглянули курорт Моршин, послухали його історію, оглянули Мармуровий палац, спробували моршинської лікувальної води у бюветі.
Далі прямували на скелі Довбуша, які височать над вершинами Бескидів і з яких відкриваються чудові краєвиди на Карпати. Близько 20 великих і малих скель розташовано в цьому районі. Найвища скеля Броненосець (більше ніж 30 м), наймасивніша – основний масив, на який можна піднятись на вершину. Цікаві скелі Одинець, Відьма, Тюльпан, Австрійка, а також глибока ущелина в скельних породах.
В екскурсії взяли участь студенти Грф-21 (11 осіб), Грф-22 (2), Грф-31 (7), Грн-21 (2), Грф-11 (1), Гро-11 (4), Грг-11,12 (5), Грт-12 (1), Грг-23 (3). Керівники – доцент кафедри геоморфології і палеогеографії Байрак Галина (порадник Грф-21), голова профбюро факультету Тарас Щерба.
Такі екскурсії потрібні для формування географічного мислення, відповідальності, виховання в студентів духу мандрівництва і любові до подорожей.