Аспірант кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Юрій Полянський – учасник та організатор IV Міжнародної школи для молодих вчених з міської геополітики

25.10.2022 | 13:25
Аспірант кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Юрій Полянський взяв участь та долучився до організації IV Міжнародної школи для молодих вчених з міської геополітики у рамках міжнародного проєкту «Українські міста на лінії геополітичного розлому: міська ідентичність, геополітика та міська політика». Школа пройшла 9 -12 жовтня у Львові. Оганізаторами виступили кафедра економічної та соціальної географії КНУ імені Тараса Шевченка, кафедра соціології та суспільної географії Університету Осло та Інститут міста Львівської міської ради.
Загальна тематика Школи стосувалася урбаністичного погляду на російську війну в Україні. Вступну лекцію «Війна та місто» представив професор Костянтин Мезенцев з КНУ імені Тараса Шевченка. З тематичними лекціями виступили професор Майкл Джентіле з Університету Осло («Теоретизування на основі вивчення українських міст»), професор Григорій Підгрушний з Інституту географії НАН України («Інформація та дезінформація в міському просторі»), доктор Анхель Торрес-Адан з Автономного університету Барселони («Аналіз індивідуальних геополітичних уподобань на локальному та національному рівнях: довоєнні та післявоєнні тренди»)
Учасники, спікери та гості школи з Києва, Львова, Харкова, Кракова, Осло, Маріуполя, Кривого Рогу, Херсона, Чернівців, Тернополя, Луцька обговорювали проблеми урбіциду, символізму міського простору, геополітичних преференцій містян, ролі соціалістичної спадщини у містах та перспектив залучення результатів досліджень українських міст до світового урбаністичного дискурсу. Продовжували діалог та комунікації навіть в підземних укриттях під час обстрілів міста Львова і повітряних тривог.