Відбувся міжнародний науковий семінар «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід»

29.09.2015 | 13:43

25-27 вересня 2015 р. на кафедрі туризму географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка відбувся науковий семінар з міжнародною участю «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід».

На конференції були присутні науковці з України та Польщі. Окрім викладачів свої дослідження представили студенти ІІ та V курсів під науковим керівництвом доц. Монастирського В.Р. та асист. Завадовськаого Т.Б. Розглянули великий спектр питань в галузі туризму: використання природно-географічних та історико-культурних ресурсів рекреаційних територій, розвиток інноваційних видів туризму, суспільно-економічні проблеми у туризмі, гастрономічний туризм. Зокрема велику увагу приділили релігійному туризму та паломництву, а саме Шляху святого Якова в Україні, Польщі та Європі загалом.

Відкриття відбулось за вітального слова декана географічного факультету Біланюка В.І., а також замісників декана Рожка І.М. та Монастирського В.Р. Також до вітального слова доєдналась завідувач кафедри туризму Мальська М.П.  Зі своїми презентаціями на пленарному засіданні виступили:

–                   Литвиненко Катерина ІІ курс «Особливості гастрономічного туризму Черкащини»

–                   Кутепова Анастасія ІІ курс «Перспективи розвитку туризму в Полтавській  області»

–                   Криворучко Оксана Vкурс «Вплив іноземного туризму на місцеве населення міста Львова»

–                   Макаруха Галина Vкурс «Переваги та недоліки загальноприйнятого туристичного бренду України»

–                   Завадовський Т. завідувач лабораторії кафедри туризму «Туристична наповненість екскурсії «Святий Яків та Львів»»

–                   Łukasz Mróz mgr. zakładu Geografii Religii Uniwersytetu Jagielloński «Droga sw. Jakoba w Polsce»

–                   Мальська М. завідувач кафедри туризму «Сантьяго де Компостелла – місто паломників».

Окрім наукових виступів та дискусій в рамках семінару відбулась культурно-пізнавальна екскурсія по Рогатину та Галичі з відвідинами церкви Святого Духа та костелу св. Миколая у Рогатині та Галицького замку. Під час семінару відбулось сходження на гору Говерлу.