20 грудня 2022 року відбудеться міжнародний науковий семінар присвячений 130 річчю Олени Степанів

17.12.2022 | 20:18
7 грудня відзначаємо 130-річчя від дня народження докторки філософії ОЛЕНИ СТЕПАНІВ (1892-1963) – видатної української вченої-географині, героїні українських визвольних змагань.
Олена Іванівна стала легендою ще за життя! Навчалась (1912-1914) і працювала (1945-1947) у Львівському університеті. Є відомою представницею наукової школи модерної української географії Степана Рудницького.
Ученій належить значний внесок у становлення української національної антропогеографії, також геоурбаністики, географічної регіоналізації і краєзнавства, картографії, у дослідженнях мандрівництва, національної освіти та охорони здоров‘я; вона відома як організатор української географічної освіти і науки
Її наукові праці «Сучасний Львів», «Дністер – важлива транспортна магістраль», «Економгеографія українських земель», геополітична мініатюра «Крим (ключ Чорного моря)» є обов‘язковими до прочитання при підготовці молодих географів.
Особливо вражаюче відгукуються життєві віхи долі Олени Степанів-Дашкевич – патріотичне і громадсько-активне виховання, рух за розвиток української освіти, військова служба, становлення жінки-офіцера, російський полон, ув‘язнення у таборах суворого режиму – зараз, у час війни!
20 грудня 2022 року відбудеться міжнародний науковий семінар присвячений 130 річчю Олени Степанів.
Запрошуємо долучитись до події. За результатами семінару буде опубліковано збірних наукових статей. Деталі – у наступних повідомленнях.