Зустріч з практиками туризму з Харкова

20.06.2022 | 11:00

В осередку Навчально-виробничої лабораторії “Навчальна туристична агенція” (вул. Князя Романа, 36) відбулась зустріч представників кафедри туризму з директором обласного комунального закладу “Харківський організаційно-методичний центр туризму”, кандидатом наук з державного управління Валентиною Холодок. Очолювана нею інноваційна управлінська структура регіонального рівня має значний доробок у розробці і реалізації науково-практичних і освітньо-рекламних проектів у галузі туризму і гостинності.

Нещодавно Харківський центр був співвиконавцем міжнародного проекту з популяризації природної і культурної спадщини Європи за участю навчальних закладів, геопарків, об’єктів культурної спадщини та сервісних туристичних структур. Окрім того, Харківський організаційно-методичний центр туризму має досвід організації освітніх акцій з навчання власників агроосель, реалізації екотуристичних проектів і етнофестивалів у Харківському регіоні. Ним створено успішно діючу платформу з підтримки туристичної освіти.

Результатом зустрічі директора центру з представниками кафедри туризму стало обґрунтування можливих шляхів співпраці: розробка спільних туристичних проектів в рамках Всеукраїнської програми “Схід-Захід”, обмін досвідом у розвитку різних форм зеленого туризму, а також участь у міжнародних проектах з туристичної освіти. Було домовлено, що після завершення війни представники кафедри здійснять поїздку-відповідь для ознайомлення з діяльністю Харківського організаційно-методичний центр туризму.