Зустріч стейкхолдерів ОПП «Готельно-ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти

14.02.2023 | 20:12

14 лютого 2023 р. відбулася чергова зустріч стейкхолдерів ОПП «Готельно-ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти. Метою зустрічі було обговорення основних компонентних складових освітньо-професійної програми і навчального плану, їх оновлення, вдосконалення та напрями успішної реалізації.

У Zoom-зустрічі взяли участь члени робочої групи, стейкхолдери, магістранти ОПП «Готельно-ресторанна справа»:

  • Галина Кушнірук – гарант освітньої програми, к.е.н., доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
  • Ігор Пандяк – к.г.н., доцент, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
  • Мирослав Бомба – д.с.-г.н., професор кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
  • Світлана Майкова – к.т.н., доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
  • Ірина Магалецька – к.т.н., керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group, членкиня Правління Асоціації кулінарів України
  • Андрій Магалецький – к.е.н., керуючий партнер ресторанної компанії Restetika, президент Асоціації кулінарів України
  • Андрій Валовий – директор з розвитку та міжнародної співпраці асоціації кулінарів ГО «Західна шеф група», засновник та член правління ГС «Український кулінарний союз», засновник гастрономічного проєкту «13 шефів», почесний член асоціації кухарів Сербії, Чорногорії, Хорватії, Казахстану
  • Василь Наконечний – регіональний керівник мережі ресторанів «Хінкальня», фуд-корту «Grill Pub», ресторану аргентинської та італійської кухні «Fugazzeta» та «Вurger Pizza Loft»
  • Орест Степаняк – голова правління ГО «Національна асоціація громадського харчування»
  • Володимир Комар – директор Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
  • Цвітана Кісіль – магістрантка спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа
  • Валерія Пилипенко – магістрантка спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа

В активній дискусії стейкхолдерами було наголошено на пріоритетності практичної складової, необхідності максимальної адаптації ОПП до виробничої сфери. Магістранти озвучити свої побажання щодо осучаснення компонент ОПП та навчального плану. Крім того, учасники зустрічі обговорили основні напрями подальшої співпраці, зокрема, проведення тренінгових, навчальних занять на базі готелів та ресторанів; участь стейкхолдерів на всіх етапах реалізації освітньої програми; стажування викладачів з метою підвищення кваліфікації; проходження виробничої, переддипломної практики на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу з майбутнім працевлаштуванням здобувачів вищої освіти; можливості реалізації дуальної форми навчання тощо.

У результаті зустрічі вирішено внести зміни до ОПП «Готельно-ресторанна справа», зокрема, суттєво підсилено робочу групу стейкхолдерами – фахівцями індустрії гостинності, лідерами готельно-ресторанного бізнесу, представниками громадських організацій, успішними студентами та випускниками кафедри.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій вдячний всім, хто долучився до обговорення ОПП «Готельно-ресторанна справа», і націлений на тривалу ефективну співпрацю зі стейкхолдерами у напрямку практичної підготовки висококваліфікованих фахівців індустрії гостинності та забезпечення якості освіти.