Заняття-екскурсія від стейкголдера для студентів групи ГРФУ-31с (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”)

30.05.2024 | 13:46

28 травня 2024 р. для студентів групи ГРФУ-31с у рамках навчального курсу “Міське планування” відбулося заняття-екскурсія вулицею Степана Бандери – важливою міською магістраллю, яка з’єднує залізничний вокзал із центром Львова.
Її провів Володимир Загрійчук – провідний спеціаліст відділу вуличної інфраструктури, департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, випускник географічного факультету.

Під час екскурсії студенти проаналізували зміни інфраструктури вулиці внаслідок реконструкції, визначили функціональні зони та рішення. Окрім того, вони мали змогу ознайомитися із впровадженими засобами доступності та інклюзивності на вулиці.

Вулицю Степана Бандери відкрили для користування наприкінці 2021 р. Реконструкція розпочалася у вересні 2020 р., їй передувало проєктування в рамках проєкту “Вулиця для всіх”, спільно з німецькими експертами та місцевими жителями, яких було залучено до прийняття рішень.
За підсумками реконструкції на вулиці замінили покриття проїзної та пішохідної частини, облаштували велосипедну інфраструктуру та впорядкували паркування.
Реконструкція вулиці Степана Бандери вважається одним із вдалих прикладів комплексних рішень у міському плануванні та міському дизайні Львова за останні роки.