Захист звітів з виробничої практики студентів 3 курсу спеціальності 014 “Середня освіта (географія)”

04.03.2024 | 15:44

28 лютого 2024 року на кафедрі географії України відбувся захист звітів із виробничої практики студентів-бакалаврів 3 курсу, які навчаються за ОПП “Середня освіта (географія)”. Студенти проходили практику в управліннях освіти територіальних громад, закладах загальної середньої освіти, та інших установах, пов’язаних з освітньою діяльністю. Завдання практики включали вивчення освітнього середовища громад в контексті реформи НУШ, особливостей навчання географії в закладах освіти, діяльності позаурочних гуртків географічного спрямування, шкільних музеїв. За результатами отриманих практичних навичок та за підсумками проведеного опитування мешканців студенти пропонували своє бачення перспектив розвитку освіти в громаді. Завдання виробничої практики в закладах середньої освіти передбачали вивчення шкільної документації вчителя, ознайомлення з цікавими й оригінальними методиками навчання географії, виконання індивідуального завдання щодо висвітлення обраної теми в шкільному курсі географії та з урахуванням стандартів НУШ.

Бакалаври на достатньо високому рівні представили результати виконаних науково-практичних завдань, додали сертифікати про проходження онлайн курсів (“Шкільне життя онлайн”, “Школа та громада для дитини” на платформі Prometeus та інших). Отримані знання і навички за результатами неформальної освіти доповнили компетентності, набуті під час виробничої практики.

На фото: студентки Вероніка Король та Яна Юрків вивчають особливості роботи відділів освіти Дзвиняцької територіальної громади Івано-Франківської області та Сколівської міської ради;  студентки Ірина Опришко та Юлія Микитин ознайомлюються з роботою кабінетів географії у Верхньосиньовидненському закладі загальної середньої освіти І-III ступенів імені Петра Яцика Сколівської міської ради  та Раківському ліцеї Брошнів-Осадської  територіальної громади Івано-Франківської області; Гуцалюк Анастасія представляє на захисті звіт про проходження практики в СЗШ №98 м. Львова.