Участь кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій VІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів»

10.11.2023 | 20:34

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, к.т.н. Маслійчук Ольга Богданівна долучилася до VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів», яку проводив Національний університет харчових технологій 9-10 листопада 2023 р.

На пленарному засіданні 9 листопада представлено доповіді на такі теми:

– Особливості здійснення державного нагляду та контролю за дотримання харчового законодавства про харчові продукти операторами ринку в період воєнного стану (Ігор Басюк, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, м. Київ);

– Новини технічного регулювання в Україні (Світлана Кохан, провідний інженер науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Національний орган стандартизації / Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»);

– Харчові алергени. Дотримання вимог закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (Надія Підлісна, директорка департаменту з якості ТОВ «ЕКО»);

Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів (Ірина Левчук, начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції Українського науково-методичного центру оцінки відповідності та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії УкрПРОДТЕСТ, д.т.н., с.н.с. ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»);

– Ключові моменти сталої Lean трансформації (В’ячеслав Гончаров, голова правління ПрАТ «КИЇВСЬКИЙ МАРГАРИНОВИЙ ЗАВОД»);

–  Операційна ефективність у виробництві харчових напівфабрикатів (Андрій Дмитрієв, менеджер з операційного вдосконалення Lean Institute Ukraine);

Трансформація завдань держрезерву України для забезпечення швидкого реагування у кризових ситуаціях (Надія Сонько, заступниця завідувача лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників УкрНДІ Ресурс);

– Дайджест виробничих запитань  харчовиків-2023: інформаційні тренди вітчизняної харчової галузі (Марина Бурдейна, шеф-редакторка журналу «Управління якістю» Цифрове видавництво Тех Медіа Груп);

– Огляд ключових змін схеми FSSC 22000 (ВЕРСІЯ 6) (Світлана Березова, тренер-консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», висококваліфікований фахівець із ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001; аудитор систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Certification, TÜV International Certification ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ»);

– Твердження про «Health-related food». Перспективи та безпека використання постбіотиків у функціональному харчуванні (Антоніна Капустян, д.т.н., професорка, завідувачка кафедри харчової хімії та експертизи; Олена Малинка, к.х.н., доцентка кафедри харчової хімії та експертизи Одеський національний технологічний університет);

– Оптимізація проведення реагентної обробки види для потреб підприємств харчової промисловості (Сергій Борук, доцент кафедри хімії та експертизи харчової продукції Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича);

– Безпека алкогольних енергетичних напоїв (Кристина Науменко, к.т.н., доцентка кафедри харчової хімії та експертизи Одеський національний технологічний університет);

– Пастила виготовлена на основі сировини, яка вирощена в пермакультурному лісосаду  (Любов Маргітай, к.б.н., доцентка кафедри плодоовочівництва і виноградарства Ужгородський національний університет);

–  Основні інструменти Lean для систем менеджменту якості ISO 9001  для підтримання принципів бережливого виробництва (Юрій Ковтун, директор з виробництва майонезів та соусів ПрАТ «Київський маргариновий завод»).

 Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлює щиру подяку організаторам, спікерам конференції за цікаву наукову зустріч!