Вікіекспедиція «Зимова Чорногора»

28.02.2017 | 17:00

27 лютого відбувся черговий захід, організований екологічним гуртком географічного факультету. В рамках циклу «Цікаві зустрічі» відбулася презентація Вікіекспедиції «Зимова Чорногора». В експедиції, яка була організована за сприяння ГО «Вікімедіа-Україна», зокрема, взяли участь і учасники екогуртка.

В ході зустрічі Тарас Рикмас, випускник географічного факультету, член правління ГО «Вікімедіа-Україна», ознайомив студентів, які відвідали презентацію, із основними напрямками діяльності «Вікіекспедиції», розповів про те, яким чином можна долучитися до цього проекту, та як саме формувати та подавати заявки на участь у «Вікіекспедиціях».

Також Святослав Зюзін, учасник екологічного гуртка, детально зупинився на всіх етапах організації експедицій, які підтримує ГО «Вікімедіа-Україна», та обговорив кожен з етапів на прикладі Вікіекспедиції «Зимова Чорногора». Мандрівка відбулася з 11 по 16лютого. Маршрут експедиції – с.Шибене – полонина Веснарка – озеро Марічейка – г.Піп-Іван Чорногірський – г.Дземброня – г.Мунчел – г.Бребенескул – г.Гутин-Томнатек – г.Ребра – г.Туркул – г.Данціж – г.Пожежевська – г.Брецкул – г.Говерла – г. Петрос – полонина Головческа – туристичний притулок Козьмещик.

В результаті експедиції Чорногірським хребтом, було завантажено близько 300 фотографій на Вікісховище, покращено та доповнено близько 20 статей на Вікіпедії, пов’язаних із об’єктами, які вдалося відвідати на маршруті.

Окремо організатори зустрічі зупинилися на основних етапах підготовки походів у зимовий період, головні особливості при виборі маршруту, підбір спорядження.

Учасники екологічного гуртка щиро вдячні студентам та викладачам, які прийшли на зустріч та взяли участь в обговоренні презентації. Окрему подяку висловлюємо ГО «Вікімедіа-Україна» за підтримку в організації походу.

Мандруй активно та з користю разом з екологічним гуртком та «Вікіекспедицією»!!!