Відновлення черешневого гаю Климентія Шептицького – чергова екологічна акція кафедри РВПР і ОП

12.04.2019 | 16:25

11 квітня 2019 р. студенти та викладачі кафедри взяли участь у екологічній акції: прибрали парк “Знесіння” і долучились до відновлення черешневого гаю, посадженого ще у минулому столітті Климентієм Шептицьким.

Акція приурочена до 150-річчя з дня народження Климентія Шептицького і проведена у Регіональному ландшафтному парку “Знесіння” за ініціативи Навчально-методичного центру освіти м. Львова та  «ЧИСТЕ МІСТО. Екологічна ініціатива Львівщини» за підтримки ГО “Екологічний клуб “ПОЛе”, кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи ЛНУ імені І.Франка, Інституту сталого розвитку ім. В.Чорновола, Студентського Братства, ЛКП «Зелене Місто» за фінансового сприяння Львівської міської ради.

У акції взяли участь: завідувач кафедрою Ігор Рожко, доценти Богдана Сенчина та Ірина Койнова, студенти 3 та 4 курсів кафедри. Окрема подяка доценту кафедри фізичної географії Євгену Тихановичу за вчасну допомогу. Разом – ми велика сила і саме завдяки небайдужим на акцію зібралось близько ста активістів: студенти і викладачі різних університетів міста, учні та вчителі львівської СШ № 63, звичайні містяни, які дізнались про акцію з інтернету  і не залишились осторонь, а прийшли та на власному прикладі показали, що бути екологічно свідомими просто.

Учасники прибрали території навколо рекреаційних зон та вздовж популярних туристичних маршрутів у парку “Знесіння”, висадили 50 саджанців черешні на місці старого саду. Ми долучились до відновлення історичного куточка Львова і зробили парк чистішим, також виконали одне з трьох важливих життєвих завдань – посадили дерево.

Не дивлячись на похмуру, холодну погоду, панувала дружня атмосфера та хороший настрій. Дякуємо активним та небайдужим студентам. Адже важливо пам’ятати історію нашого міста та приємно усвідомлювати, що творимо нову!

Відеорепортаж про акцію тут: https://zaxid.net/u_parku_znesinnya_vidnovlyuyut_chereshneviy_gay_klimentiya_sheptitskogo_n1479357?fbclid=IwAR2grQCNPu3stAg1Xm1jjhvZEEMznHRnrtgVBjHrzx8Sy6K-Myj6N8FFiEY

Текст – Ірина Койнова. Фото – І.Койнова, Б.Сенчина.