Відійшов у кращий світ Муха Богдан Павлович

31.01.2019 | 18:45

Кафедра фізичної географії з сумом повідомляє, що на 76-му році пішов з життя доцент кафедри Муха Богдан Павлович – відомий в Україні та далеко за її межами вчений-географ, прекрасний педагог, дослідник природи Розточчя, Українських Карпат і Західноукраїнського краю та висловлює глибоке співчуття рідним і близьким.
Працюючи все своє життя у Львівському національному університеті імені Івана Франка на посадах інженера, асистента, доцента і завідувача кафедри фізичної географії, заступника декана географічного факультету, старшого інженера, завідувача за сумісництвом і наукового керівника на громадських засадах Розтоцького ландшафтно-геофізичного стаціонару Богдан Павлович зробив неоцінимий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців-географів, розвиток географічної освіти та науки, й, особливо, в організацію стаціонарних ландшафтно-геофізичних досліджень в Україні, яким присвятив 50 років свого життя.
Наукові праці Мухи Б.П. у галузі ґрунтознавства, ландшафтознавства, меліоративного ландшафтознавства, дистанційних методів дослідження ландшафтів, геофізики ландшафтів, топокліматології і охорони природи мають вагоме наукове та прикладне значення і отримали міжнародне визнання.
Світла пам’ять Вам дорогий наш Учителю і колего.