Відбулась ХІІ міжнародна наукова конференція «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», присвячена 15-річчю кафедри туризму

18.10.2018 | 12:17

12-14 жовтня 2018 р. кафедра туризму географічного факультету спільно з кафедрою країнознавства і міжнародного туризму факультету міжнародних відносин ЛНУ імені Івана Франка провели ХІІ міжнародну наукову конференцію «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», присвячену 15-річчю кафедри туризму.

Конференція зібрала близько ста науковців та практиків з різних країн Європи: України, Польщі, Білорусі, Фінляндії, а також з Королівства Саудівська Аравія та ОАЕ. Під час пленарного та секційних засідань, які проводилися в Дзеркальній залі та на факультеті міжнародних відносин, розглянуто широке коло питань: використання природно-географічних та історико-культурних ресурсів рекреаційних територій, розвиток інноваційних видів туризму, суспільно-економічні проблеми у туризмі, аспекти підготовки туристичних кадрів, історію світового, європейського, українського туризму тощо.

Учасники конференції представляли багато українських вищих учбових закладів та організацій, зокрема: Національний лісотехнічний університет України (Львів), Національний університет «Львівська політехніка», Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Львівський інститут економіки і туризму, Екологічний коледж Львівського національного аграрного університету, Київський національний торговельно-економічний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет фізичного виховання та спорту України (Київ), Національний університет біоресурсів і природокористування (Київ), Університет митної справи та фінансів (Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (Рівне), Сумський державний університет, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука (Рівне), Льотна академія Національного авіаційного університету (Кропивницький), Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Хмельницький торговельно-економічний інститут, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

У конференції взяли участь також фахівці з природоохоронної справи, зокрема, з НПП «Сколівські Бескиди», НПП «Дністровський каньйон» (Заліщики) та Об’єднання Любельських Ландшафтних Парків (Польща).

Науковці з Білорусі представляли Брестський державний університет ім. О.С. Пушкіна.

Делегація з Польщі представлена науковцями з Університету економічного в Катовіцах, Вищої суспільно-географічної школи імені Вінцента Поля в Любліні, Економічного університету в Кракові, Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ.

Науковець з Фінляндії  Хаутала Іоанна представляла Університет в Турку.

Також матеріали своїх досліджень подали фахівці з компанії Novasat (Королівство Саудівська Аравія) та Бельхаса Хоспіталіті (Дубаї, ОАЕ).

Окрім наукових виступів та дискусій в рамках конференції відбулася наукова екскурсія, на якій учасники конференції мали змогу познайомитися з туристичною інфраструктурою природними та історико-культурними ресурсами Українських Карпат (Сколівський район Львівської області).

Результатом проведення конференції є збірник Матеріалів конференції, виданий за сприяння Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації.