Участь географів у Третіх Єврорегіональних Днях Св. Якова

30.07.2019 | 14:14

У п’ятницю, 19 липня, у м. Переворськ, Підкарпатське воєводство, Республіка Польща (Przeworsk, Polska) у рамках Третіх Єврорегіональних Днів Св. Якова (III Euroregionalnych Dni Jakubowych), що проходять впродовж 19-21 липня 2019 р., відбулась наукова сесія під назвою «Droga Sw. Jakuba – Europejski szlak kulturowy» («Дорога св. Якова – європейський культурний шлях»). Даний захід цьогоріч має дійсно єврорегіональне значення, оскільки у ньому братимуть участь представники братств і асоціацій, пов’язаних з Каміно-де-Сантьяго з Іспанії, Польщі, Словаччини та України.

Метою III Єврорегіональних Днів Св. Якова є пропагування інформації про Каміно-де-Сантьяго – «Шлях Святого Якова» як маршрут паломництва і перший Європейський культурний маршрут, який проходить через усю Європу, включаючи Польщу та Україну. Програма включає, серед іншого, велосипедні заїзди, марафонний забіг, кулінарну виставку, історичну реконструкцію, а також виставку, присвячену Camino de Santiago. Особливість цьогорічної наукової сесії є співорганізаторство Польщі та України; учасниками стали люди, які здійснили паломництво до Сантьяго-де-Компостела.

Співорганізатором наукової сесії та почесним гостем стала кафедра туризму Львівського національного університету ім. І. Франка та особисто д.е.н., проф. Мальська М.П. У рамках програми сесії виступив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща (2010-2014), д.е.н., проф. Мальський М.З. Також із доповіддю на тему «Mozliwosti wspolpracy transgranicznej w zakrecie pielgrzymowania i turystyki religijnej na przykladie Drogi Sw. Jakuba Via Regia na pograniczu polsko-ukrainskim» виступила доц., к.г.н. Бордун О.Ю.