Кафедра туризму – учасник проєкту SAVE SKOVORODA на підтримку Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди

02.11.2022 | 16:20

 Кафедра туризму в рамках співпраці з OKЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» стала учасником проєкту SAVE SKOVORODA на підтримку Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди в с. Сковородинівка Харківської області, який був зруйнований в травні 2022 року внаслідок ракетного удару.

Суть проєкту SAVE SKOVORODA полягає у приверненні уваги до підтримки та відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди – одного з найпопулярніших в Україні місць відвідування туристами.

З цією метою народився спільний львівсько-харківський задум створити відеозапис «Херувимської пісні» на музику Г. Сковороди у виконанні хору «Артос» храму Климентія Шептицького у Львові у поєднанні з показом портрета Григорія Савича на експозиції  портретів славетних українців з часів Київської Русі художника Володимира Слєпченка «Обрані часом» в Музеї Андрея Шептицького. Авторами ідеї стали директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок, диригентка хору «Артос» Наталія Івашків та провідний фахівець кафедри туризму Оксана Погорілко.

Символічним видався спонтанний задум підтримати знищений музей «Херувимською піснею» на музику Сковороди, адже свою філософію Григорій Савич сприймав  як «найдосконалішу музику», транслював її у слові й музиці, а поезії називав піснями, симфоніями, сонатами.

Маємо сподівання, що багато хто надихнеться на підтримку відбудови музейної експозиції у Сковородинівці.

«Туристичному магніту» Харківщини ­­– Національному літературно-меморіальному музею Г.С. Сковороди  ­­–  бути!

Надаємо для перегляду відеозапис «Херувимської пісні» на мелодію Григорія Сковороди у виконанні львівського хору «Артос».