Робота секції “Географічна освіта” у рамках міжнародної науково-практичної конференції “Географічна освіта і наука: виклики і поступ”

21.05.2023 | 18:42

18-19 травня 2023 р. у рамках Міжнародної науково-практичної конференції “Географічна освіта і наука: виклики і поступ” працювала секція “Географічна освіта”.
У секції представлено 19 доповідей, які охоплюють тематику з проблем середньої, вищої географічної освіти та інформальної географічної освіти. Секція працювала у змішаному режимі, що дало змогу прослухати віддалених доповідачів.
У межах роботи секції учасники конференції подискутували на предмет створення віртуальних польових екскурсій (Саймон М. Гатчінсон, Наталя Попович, Іван Круглов), інтеграційних процесів у шкільній географії (Марія Лаврук), функціонування громадської організації “Українська спілка молодих географів” (Владислав Моргацький, Юрій Полянський), нового бачення висвітлення глобальних проблем у шкільному курсі географії (Ярослав Івах), сучасних науково-методичних і дидактичних викликів викладання “Географії світового господарства” (Ольга Мамчур, Ірина Ванда) і “Освітнього менеджменту в географії” (Володимир Біланюк, Любов Котик) у рамках спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія), застосування ARCGIS ONLINE в освітньому процесі (Галина Савка, Володимир Шушняк).
Учасники секції наголосили на важливості популяризації географічних знань та підтримки географічної освіти на рівні середньої та вищої школи, відзначили важливість інформальної географічної освіти та застосування нових інформаційних технологій в географічній освіті, наголосили на вагомій ролі “Української спілки молодих географів” у представлені географії в освітньому просторі держави.
Дякуємо учасникам за участь у конференції, долучення до праці секції та конструктивну дискусію на предмет майбутнього розвитку географічної освіти в Україні!