Проведення циклу просвітницьких заходів Global Money Week у 2021 році

09.03.2021 | 12:17

Міністерство освіти і науки повідомляє, що за ініціативи Національного банку України проводиться цикл просвітницьких заходів Global Money Week щодо питань фінансової обізнаності населення України. До участі в заходах запрошуються здобувачі вищої та фахової передвищої освіти.

Проведення заходів заплановано: для студентів – на 22-28 березня 2021 року.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – це цикл освітніх заходів для дітей та молоді в сфері фінансової обізнаності, що одночасно проводяться з 2012 року в Україні та понад 170 країнах світу з ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку. Цього року Україна увосьме святкуватиме Global Money Week.
Національний банк України, як представник України в Міжнародній мережі фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та член Міжнародної робочої групи Global Money Week при ОЕСР, є офіційним координатором заходів Global Money Week 2021 в Україні НБУ інформує учасників у середині країни та подає звіт ОЕСР про результати проведення інформаційної кампанії в Україні.

Як закладу освіти приєднатися до святкування Global Money Week 2021?
Про участь у міжнародній інформаційній кампанії з підвищення фінансової обізнаності дітей і молоді необхідно попередити заздалегідь, заповнивши до 09 березня 2021 року форму учасника Global Money Week 2021: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWuTaEo7Wqu3OGKuOyEvnUmrVH9n25eHqUNFsD9ORaxmPFRQ/viewform
Передбачено два формати участі в Global Money Week:
1) провести заходи самостійно на базі свого навчального закладу;
2) долучитися разом із школярами та/або студентами до заходів, що організовують інші установи.
Рекомендовано поєднання обох форматів святкування.
Де отримати додаткову інформацію про особливості святкування Global Money Week 2021 в Україні?
З програмою заходів Національного банку України для школярів і студентів, навчальними матеріалами та ідеями заходів для самостійного святкування Global Моney Week 2021 можна ознайомитися на тематичному мікросайті https://events.bank.gov.ua/gmw2021 /.

Про результати святкування Global Money Week 2021
Про результати проведених заходів, присвячених Global Money Week, представники закладів освіти повинні повідомити Національний банк Українидо 02 квітня 2021 року, заповнивши спеціальну форму звітності на сайті https://events.bank.gov.ua/gmw2021L або за посиланням: https.7/cutt.hy/zk4T 13b.
Най ініціативніші учасники будуть відзначені призами і потраплять до рейтингів Топ-10 найактивніших шкіл/найактивніших закладів вищої освіти під час Global Money Week 2021 в Україні.