Профорієнтаційний гостьовий лекторій «Шлях до успішного ресторанного бізнесу» від стейкхолдера Максима Прихідька

11.05.2023 | 20:20

10 травня 2023 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбувся гостьовий лекторій «Шлях до успішного ресторанного бізнесу», організований доцентками кафедри – Галиною Кушнірук і Олею Маслійчук.

Модератором зустрічі виступила Галина Кушнірук – гарант ОПП «Готельно-ресторанна справа» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Спікером лекторію був досвідчений ресторатор і кулінарний експерт Максим Прихідько – шеф-кухар ресторану МАММА, переможець відбіркового конкурсу Bocuse d’Or Ukraine, засновник і шеф-кухар Experimental restaurant та гастрономічного простору Pro100 HUB, член Асоціації шеф-кухарів України, Асоціації «Західна Шеф Група» та Клубу Галицької Кухні.

Гостьовий лекторій об’єднав викладачів і здобувачів вищої освіти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології» та «Туризм». Слухачі побували з віртуальним візитом у ресторані МАММА, дізнались про особистий професійний успішний шлях у ресторанному бізнесі Максима Прихідька.

Активною була участь здобувачів вищої освіти у Question&Answers сесії. Студентів цікавило як розпочинати шлях кулінара, де брати натхнення, як працювати у команді, якими професійними hard і soft skills володіти, як експериментувати і творити кулінарні шедеври, як розвивати культуру харчування, які можливості працевлаштування у ресторані МАММА тощо. Спікер наголосив на необхідності навчання у магістратурі, участі у конкурсах і саморозвитку.

Гостьовий лекторій пройшов у теплій атмосфері, викликав велику зацікавленість у слухачів, про що свідчать позитивні фідбеки учасників:

Марта Копоть: «Гостьовий лекторій був інформативним, цікавим і корисним. Це було дуже мотиваційно, оскільки, згідно з відповідями Максима на запитання, він горів справою з дитинства, докладав багато зусиль і досить в юному віці досягнув мети. Також він підтвердив мою теорію про те, що якщо вам подобається те, чим ви займаєтесь, то ви обовязково багато цікавитесь про це додатково: багато навчання, читання літератури тощо

Валерія Пилипенко: «Лекторій був надзвичайно цікавий. Дуже класно дізнаватися потрібну інформацію від професіоналів, які вже мають досвід і можуть розповісти все як відбувається у реальному житті. Спікер Максим максимально змістовно відповів на усі запитання. З такими лекціями можна зрозуміти всі тонкощі роботи та дізнатися більше про галузь, яку ти вивчаєш.»

Цвітана Кісіль: «Спочатку я думала, що буде не цікаво, але ці мої очікування не справдилися, і це дуже добре:) Почула про крутий реальний досвід Максима! А ще мене вразило те, яка зацікавлена була аудиторія. Вперше чула стільки запитань. Це одразу говорить про професійність, що спікер зацікавив!»

Андрій Тимчишин: «Зустрічі з такими людьми дозволяють знайти відповіді на питання практичного застосування теоретичних знань отриманих в університеті, тим більше, коли в планах є започаткувати власний бізнес у ресторанній індустрії. Дуже корисна інформація, дякую за організацію такої зустрічі і лекторій».

Щиро дякуємо Максиму Прихідьку, що своїм успішним прикладом зацікавив, змотивував і надихнув до саморозвитку і реалізації у ресторанному бізнесі.